Skip to main content

Pers

Welkom op de perspagina van The Farmer Case. Hier vind je het persdossier, de laatste nieuwe persberichten over de rechtszaak en de link naar een drive met hoogwaardige foto’s. Voor een interview of meer informatie, neem gerust contact met ons op !

Contactgegevens

press@thefarmercase.be

  • Greenpeace +32 496 26 31 91 
  • LDH +32 473 74 16 00
  • FIAN +32 478 93 37 47

The Farmer Case: eerste hoorzitting voor de ondernemingsrechtbank van Doornik

Voor de Handelsrechtbank van Doornik vond vandaag de eerste hoorzitting plaats in de klimaatzaak van de Henegouwse boer Hugues Falys, met steun Ligue des droits humains, Greenpeace en FIAN, tegen TotalEnergies. Tijdens deze zitting stelden de vijf partijen een kalender op voor het uitwisselen van conclusies. De pleidooien zullen plaatsvinden op 19 en 26 november […]

The Farmer case : boer klaagt TotalEnergies aan

hugues dépose la citation au tribunal de tournai avec ses avocates et ses alliées

Op 13 maart 2024 daagt Hugues Falys, een boer uit de provincie Henegouwen, TotalEnergies voor de rechtbank van Doornik vanwege hun verantwoordelijkheid in de klimaatcrisis. Extreme weersomstandigheden hebben de boerderij van Hugues de afgelopen jaren aanzienlijke schade berokkend, met opbrengstverlies tot gevolg. FIAN, Greenpeace en La Ligue des droits humains steunen de rechtszaak. Dit is de eerste klimaatzaak tegen een multinational in België.